E-facturatie met PayZo of Peppol?

Zoals u weet, ondersteunt de Payzo-app ook e-facturatie. Met de app kunt u uw factuur als een beveiligde XML-bijlage verzenden naar uw ontvangers. Dit is een unieke vorm in Nederland. Want de meest gebruikte vorm is namelijk gebruik te maken van het gesloten Peppol-netwerk. Hiervoor zijn extra kosten nodig (die helemaal niet nodig zijn als uw ontvanger beveiligde XML-facturen kan verwerken).

Voor meer informatie over e-facturatie via Peppol klikt u hier. De leverancier Trade!interop biedt deze dienstverlening en heeft een handige infographic over e-facturatie gemaakt.

Heeft u nog vragen over e-facturatie met PayZo, laat het ons weten via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@payzo.nl.

 

 

Technische wijziging

Sinds vandaag is onze site voorzien van een SSL-certificaat voor beveiligde uitwisseling van gegevens. Dit wordt ook ondersteund door PayZo app versie 1.9b. Daarom is het  downloaden van sjablonen met versie 1.9a niet meer mogelijk.

Een tweede opmerking geldt voor gebruikers met een Samsung toestel in combinatie met de laatste Android versie OREO. Gebleken is dat in sommige gevallen het Samsung toetsenbord het niet mogelijk maakt negatieve bedragen in te vullen (voor bijv. kortingen). Installeer dan het toetsenbord van Google op uw toestel (Gboard).

Versie 1.9b beschikbaar

Sinds vandaag is versie 1.9b beschikbaar en deze kent de volgende aanpassingen:

  • verbeterde modelkeuze bij downloaden sjabloon
  • model4 als sjabloon toegevoegd (model3 in blauw)
  • tekstuele wijziging datafactuur in e-factuur
  • toevoeging registratie mogelijkheid (via PayZo)
  • diverse technische verbeteringen

Met deze versie is het nu ook mogelijk i.p.v. een maandelijks abonnementsbedrag (via Google Play) de app direct via PayZo te laten registreren. Gebruik hiervoor ons nieuwe registratieformulier.

Probleem in ophalen sjabloon hersteld

Na het instellen van een beveiligde verbinding van de website enkele dagen geleden bleek dat de laatste versie van de PayZo-app hiermee helaas nog niet overweg kan.

Hierdoor was het niet mogelijk een sjabloon compleet te downloaden, waardoor het aanmaken van de sjabloon mislukte.

De versleuteling van www.payzo.nl is inmiddels terug gedraaid en zal later dit jaar worden ingesteld (ondersteund door de nieuwe versie van de PayZo-app, die medio oktober wordt verwacht).

Onze excuses voor de overlast.

Alternatieve betaalwijze?

Voor sommige gebruikers levert het mogelijk bezwaren op een betaald abonnement via Google Play te gebruiken. Daarom denken wij aan een alternatieve betaalwijze. Door een aanvraag en betaling aan PayZo kan een registratiecode voor uw bedrijf worden ontvangen.

Deze registratiecode voert u vervolgens in in de PayZo-app. U kunt vervolgens gebruik maken van alle functies, die ook bij een abonnement beschikbaar zijn.

Wij denken aan een eenmalige registratie en betaling, waarmee u altijd de laatste PayZo-versie kunt gebruiken zolang als u wilt.

Als dit voor uw situatie een aantrekkelijke betaalwijze is, vernemen wij dit graag. Stuur dan een e-mailtje naar info@payzo.nl of gebruik ons contactformulier.

Heeft u nog wensen?

Inmiddels wordt onze laatste versie van de PayZo-app al weer enige tijd gebruikt door onze gebruikers. Wij zijn daarom benieuwd welke wensen leven bij onze gebruikers. Stuur daarvoor een mail naar info@payzo.nl of vul ons contactformulier in. Wie weet kunnen wij uw wens ook dan uitvoeren!

E-mail gebruikstip!

Als u facturen met uw Gmail-app verzendt, wordt standaard uw Gmail-adres als afzender gebruikt. Door een tweede account toe te voegen in uw Gmail-app kunt u ook vanuit dit e-mail adres uw PayZo-facturen verzenden.

Zoek daarvoor het adres van de e-mail server van uw provider op. Verder dient uw e-mail-adres met wachtwoord ook vast te leggen in uw Gmail-app.

Hieronder een aantal nuttige links:

Met PayZo veilig en simpel e-factureren

E-mail is inmiddels een algemeen aanvaard digitaal communicatiekanaal, zowel zakelijk als privé. Echter het veilig verzenden via de e-mail is niet zonder risico. Daarom wordt voor het verzenden van financiële informatie liever gebruik gemaakt van digitale alternatieven. Voor het verzenden van facturen wordt bijvoorbeeld in Europa gebruik gemaakt van het PEPPOL-netwerk. Door hiervan gebruik te maken is manipulatie van de factuurinhoud onmogelijk en bestaat over de identiteit van de verzender geen twijfel. Verzenders dienen zich echter te registreren bij een provider voor gebruik van dit netwerk.

Voor verzenders die relatief weinig facturen verzenden maken de gevraagde kosten en de moeite het gebruik van dit netwerk onaantrekkelijk. Een aansluiting vraagt ook een aanpassing aan uw eigen IT-systeem. Een verzending via de e-mail heeft in dit geval duidelijk voordelen. PayZo kan voor deze groep van ondernemers een passende en veilige e-factureringsoplossing bieden.

Het gegeven dat een datafactuur eenvoudig kan worden beveiligd en dat e-mail voor iedereen beschikbaar is, combineert PayZo in haar oplossing: veilig én simpel! Met de PayZo-app maakt u naast de PDF-factuur ook een datafactuur, waaraan automatisch een digitale handtekening kan worden toegevoegd. Dit regelt u met slechts twee vinkjes in de Instellingen van de PayZo-app. Als formaat kunt u bovendien kiezen uit de Nederlandse SI-UBL of de Europese EN-16931 standaard.

De digitale handtekening volgt de laatste standaard op het gebied van het gebruikte dataformaat (UBL). De beveiliging bestaat uit het versleutelen van de zgn. hash van de inhoud van het document en deze bij ontvangst te vergelijken met de opnieuw berekende hash. Voor het versleutelen wordt gebruik gemaakt van asymmetrische encryptie-sleutels, waarbij de zgn. private key van de verzender geheim blijft en de zgn. public key wordt mee verzonden om de ontvangen versleutelde hash  te ontsleutelen.

PayZo biedt met haar PayZo-app al geruime tijd de mogelijkheid om naast de PDF-factuur ook een datafactuur (met digitale handtekening) mee te zenden. Met haar gratis PayZieZo-app kan elke ontvanger van PayZo-facturen nu ook eenvoudig verifiëren dat de datafactuur niet is gewijzigd tijdens de verzending (integriteit). Dit biedt tevens de zekerheid dat de factuur ook daadwerkelijk verzonden is door de verzender, zoals vermeld in de factuur (authenticiteit). De PayZieZo-app maakt gebruik van de standaard connectiemogelijkheden van e-mail servers (POP3 of IMAP). De app biedt verder de mogelijkheid (als de verzender online betalen faciliteert) de factuur direct te betalen.

Voor een impressie van de PayZieZo-app, zie onderstaande schermvoorbeelden: